Uenighet om Northugs Coop-avtale – VG Nett Reviewed by Momizat on . Etter det VG kjenner til skal dette ha skapt frustrasjon fra Northug-siden og hans nye arbeidsgiver.Det er fortsatt ikke enighet om reglene som skal gjelde for Etter det VG kjenner til skal dette ha skapt frustrasjon fra Northug-siden og hans nye arbeidsgiver.Det er fortsatt ikke enighet om reglene som skal gjelde for Rating:
You Are Here: Home » Sport » Uenighet om Northugs Coop-avtale – VG Nett

Uenighet om Northugs Coop-avtale – VG Nett

Uenighet om Northugs Coop-avtale – VG Nett
Etter det VG kjenner til skal dette ha skapt frustrasjon fra Northug-siden og hans nye arbeidsgiver.

Det er fortsatt ikke enighet om reglene som skal gjelde for Northug.

Stridens kjerne er hvordan skistjernen kan brukes i reklamer og butikkampanjer i vinter, samtidig som han reiser med landslaget. Det skal han gjøre størstedelen av vinteren.

- Det er greit å ha juridisk grunnlag for at regelverket blir så tydelig som mulig, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge Handel til VG.

Derfor er også advokater inne i saken for begge parter. Coop forventer valuta for pengene de har investert i Northug.

- Skal skrive under

PÅ TRENING: Det er fortsatt uklart hvor mye Northug kan profilere Coop i sesongen. – Jeg bryr meg ikke om dette, sier han. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Skiforbundet er i den situasjonen at Northug har en avtale som konkurrerer med en av deres egne sponsorer (matkjeden SPAR). Det har skapt misnøye fra sponsoren.

- Petter skal skrive under en representasjonsavtale. Hvordan ordlyden blir, er usikkert, sier kommersiell leder i Skiforbundet Bernt Halvard Olderskog som er ansvarlig for markedsavtalene til Skiforbundet.

LES OGSÅ: Northug dropper sydenturer og pokerspill.

En slik representasjonsavtale som må gjelde Northug har vært ukjent tidligere. Det opplyser Nils Marius Otterstad, manager i privatlaget Team Xtra Personell.

Han forteller at hans løpere aldri har skrevet under en slik avtale de gangene de har blitt tatt ut til internasjonale renn. Sponsoren fikk heller ikke begrensninger på den kommersielle utnyttelsen av for eksempel Anders Aukland på vinteren.

- Ikke noe nytt

- Det reglementet har ikke eksistert. Team Xtra Personell er sponset av et bemanningsbyrå. Da våre løpere ble tatt ut til verdenscuprenn, var bemanningsbyrået Adecco sponsor for Skiforbundet. Det eneste reglementet som begrenset promotering var under OL, men det må alle forholde seg til, sier Otterstad.

Olderskog i Skiforbundet mener Northug og andre private løpere stiller i forskjellige kategorier.

- Man må skille mellom det å være innom en til to helger og det å være en fast del av landslaget fra sesongstart. Det er en stor forskjell. Vi skal snart møtes igjen og snart blir vi enige, sier Olderskog som nå vil ha arbeidsro i saken.

Etter det VG får opplyst skal ikke Skiforbundet hatt innvendinger mot Northugs privatavtale, før den ble inngått. Innvendingene skal ha kommet etter at han brøt med landslaget. Lovverket som gjaldt da Northug inngikk avtale med Coop, ble vedtatt av Skistyret i mars 2010.

- Dette er ikke nytt. Det har vært standardavtaler, men vi blir utfordret på tolkningen av regelverket nå. Dette er et nytt tilfelle når det ikke gjelder bare ett renn, men store deler av sesongen, sier Olderskog.

Slik svarer Northug

Northugs manager Are Sørum Langås har jobbet frem avtalen med Coop.

- Vi jobber for Petter og hans samarbeidspartnere og at de skal få rammevilkår, som kan utvikle seg mest mulig uforstyrret. Da kan de ikke komme opp med egne Petter-regler. Det vil være håpløst, sier Langås.

Langås vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Jeg bryr meg ikke om dette. Det er managementet som håndterer dette, sier Petter Northug til VG.

Northug tjener minst ni millioner kroner per år på privatavtalen. Ytterligere to millioner ligger i bonuspotten for sportslige og kommersielle resultater.

- Dette er en sak mellom Petter Northug og Skiforbundet. Vi har tillit til at partene sammen finner frem til et godt regelverk, sier Paus i Coop Norge Handel.


Sports – Google News

About The Author

Number of Entries : 25

Leave a Comment

Scroll to top