Sju funnet omkommet etter russisk styrt – Aftenposten Reviewed by Momizat on . Det var 18 personer om bord i helikopteret da det styrtet, blant dem regionale tjenestemenn på topplan og forretningsfolk. To personer ble brakt til sykehus med Det var 18 personer om bord i helikopteret da det styrtet, blant dem regionale tjenestemenn på topplan og forretningsfolk. To personer ble brakt til sykehus med Rating: 0
You Are Here: Home » Utenriks » Sju funnet omkommet etter russisk styrt – Aftenposten

Sju funnet omkommet etter russisk styrt – Aftenposten

Sju funnet omkommet etter russisk styrt – Aftenposten

Det var 18 personer om bord i helikopteret da det styrtet, blant dem regionale tjenestemenn på topplan og forretningsfolk. To personer ble brakt til sykehus med beinbrudd etter at helikopteret styrtet i Munozero-sjøen på Kolahalvøya.

Viseguvernøren for Murmansk-regionen, Sergej Skomorokhov, skal ha vært om bord i helikopteret, som tilhørte kunstgjødselselskapet Apatit og var av typen Mi-8. Lederen og nestlederen i Apatit, Aleksej Grigorjev og Konstantin Nikitin, skal også ha vært blant passasjerene.

Helikopteret hadde et mannskap på fem, og de øvrige 13 var passasjerer. Først ble det opplyst at det var 19 om bord, men tallet ble senere justert ned.

Lite håp

Tatjana Zakharova, talskvinne for det regionale krisedepartementet, sier søndag til AFP at det er hentet sju omkomne opp fra vraket. Siden sikten er god, kan redningsarbeidet fortsette utover kvelden.

Zakharova vil så langt ennå ikke erklære de savnede for omkommet.

– Vi er voksne mennesker. Sannsynligvis er det ikke håp. Likevel gir vi ikke opp håpet riktig ennå, sier Zakharova.

– Inntil de blir funnet omkommet, anser vi dem for å være i live, sier Apatits talskvinne Olga Krjutsjek.

I sjokk

De to overlevende ble funnet flytende på vannet, spent fast til sine seter.

– Det var fiskere som fant dem. De har hjernerystelse og er i sjokk, sier Denis Pusjin, talsmann for regionadministrasjonen i Murmansk.

Han opplyste først at passasjerene i helikopteret sannsynligvis var på fisketur, men gikk senere tilbake på dette og sa at de besøkte området i forbindelse med sitt arbeid.

Etterforskere sier en teknisk feil eller dårlig vær kan være årsaker til styrten.

– Piloten befant seg i vanskelige meteorologiske forhold, mistet retningssansen og traff vannoverflaten, heter det i en uttalelse fra Etterforskningskomiteen.

Når de første meldingene om ulykken kom lørdag, kunne ikke redningsmannskapene starte redningsarbeidet på grunn av de vanskelige værforholdene.

Rundt 100 personer arbeidet på det avsidesliggende ulykkesstedet søndag, opplyser myndighetene.

Publisert: 01.jun. 2014 17:26


World – Google News

About The Author

Number of Entries : 309

Leave a Comment

Scroll to top