Semb: Zlatan er bedre enn Ronaldo – VG Nett Reviewed by Momizat on . Det var ingen tvil om at den største forskjellen på Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm var Zlatan Ibrahimovic. Han herjet med sine tre mål, i 4-2 sei Det var ingen tvil om at den største forskjellen på Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm var Zlatan Ibrahimovic. Han herjet med sine tre mål, i 4-2 sei Rating:
You Are Here: Home » Sport » Semb: Zlatan er bedre enn Ronaldo – VG Nett

Semb: Zlatan er bedre enn Ronaldo – VG Nett

Semb: Zlatan er bedre enn Ronaldo – VG Nett
Det var ingen tvil om at den største forskjellen på Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm var Zlatan Ibrahimovic. Han herjet med sine tre mål, i 4-2 seieren til Sverige.

Fotballekspertene er skjønt enige: Ingen spillere er like viktige for sine landslag som det Zlatan er for Sverige.

- Han betyr fryktelig mye. Han er nok den aller viktigste for et landslag, med tanke på det å løfte et middelmådig lag. En ting er det han skaper på egenhånd, men måten han sprer selvtillit og ro i laget, og han er en spiller som uansett motstander kan score mål, sier Viasat-kommentator Vidar Davidsen til VG.

I sin landslagskarriere har Zlatan scoret 44 mål på 91 kamper. Toppfotballsjef Nils Johan Semb er enig i at ingen betyr mer.

- Ingen er viktigere, nei. Fordi han er så ekstremt mye bedre enn de andre på laget. Han løfter Sverige og kan vinne en kamp nesten alene, påpeker Semb.

- Zlatan nest best i verden

Begge to sammenligner den svenske PSG-stjernen med Lionel Messi (26) og Cristiano Ronaldo (28).

TO STORE: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi møttes med sine landslag i februar. Ekspertene mener den svenske stjernen er viktigere for Sverige enn Messi er for Argentina. Foto: Afp

– Messi er ikke like god for Argentina som han er for Barcelona og Ronaldo er heller ikke det samme for Portugal som i klubblagene. Så Zlatan hever det svenske laget mer og er viktigere, enn Messi for Argentina og Ronaldo for Portugal, mener Davidsen.

- Zlatan nummer to i verden, det er bare Messi som er en bedre fotballspiller. Ronaldo gjør det veldig bra i klubb, men han har aldri vært så god på landslaget. Så for meg er Zlatan den som kommer nærmest Messi, sier Semb.

Spillere som Andrij Sjevtsjenko for Ukraina, Samuel Eto’o for Kamerun, Didier Drogba for Elfenbenskysten, Pavel Nedved i Tsjekkia og danske Michael Laudrup trekkes frem som andre uunnværlige menn for sine landslag. Men ingen når helt opp til Zlatan.

Grått uten Zlatan

Heller ikke Egil «Drillo» Olsen, Tore André Flo og André Bergdølmo ser noen andre spillere som har eller har hatt større betydning for sitt landslag.

- Han er såpass mye bedre enn alle de andre. Tar man bort Zlatan, er ikke Sverige et lag som er noe bedre enn oss, nesten tvert i mot, sier «Drillo».

LES OGSÅ:Slik vurderes Zlata fra topp til tå.

SKRYTER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mener Zlatan betyr alt for Sverige. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Med Zlatan på banen vinner de kamper. Han beviser at han er en avgjørende mann for Sverige, sier Bergdølmo, som er den eneste norske spilleren som noen gang har spilt sammen med Zlatan, i Ajax.

Per Jarle Heggelund kommenterer Serie A for C More, er bosatt i Stockholm og har fulgt Zlatan tett i årevis.

- Ser du den øvrige troppen, er det svenske landslaget et rimelig grått lag. Det er vanskelig å sammenligne spillere fra tidligere, men for meg er han den beste fra Norden gjennom alle tider, forteller han.

En unik mann

- Jeg blir ikke overrasket over noe lenger. Det blir litt «selvfølgelig scoret han tre mål», men det er så mye annet han gjør. Den ekstreme teknikken kombinert med den ekstreme fysikken. Han er helt unik, legger Heggelund til.

Zlatan har lenge vært Nordens største fotballstjerne. Et verdensikon, som leverer både på banen og utenfor. Flere av ekspertene mener 31-åringen virker bedre, mer voksen og fokusert enn noen gang.

- Hele fremtoningen, engasjementet, fysikken og spilleforståelsen er helt fremragende, forteller Semb

- Han virker rolig og som han koser seg. Jeg tror kona hans må ha gjort en bra jobb også, sier Davidsen med et smil.


Sports – Google News

About The Author

Number of Entries : 25

Leave a Comment

Scroll to top