Egypt teller sine døde – NRK Reviewed by Momizat on . Antallet drept i militæraksjonen i Egypt er nå oppe i 525, opplyser det egyptiske helsedepartementet. Dødstallene fortsetter å stige, og myndighetene har nå ste Antallet drept i militæraksjonen i Egypt er nå oppe i 525, opplyser det egyptiske helsedepartementet. Dødstallene fortsetter å stige, og myndighetene har nå ste Rating:
You Are Here: Home » Utenriks » Egypt teller sine døde – NRK

Egypt teller sine døde – NRK

Egypt teller sine døde – NRK

Antallet drept i militæraksjonen i Egypt er nå oppe i 525, opplyser det egyptiske helsedepartementet. Dødstallene fortsetter å stige, og myndighetene har nå stengt Rafah, grenseovergangen til Gaza.

Publisert 15.08.2013 13:34. Oppdatert 15.08.2013 13:51.

En talsmann for det egyptiske helsedepartementet, Khaled el-Khateeb, opplyser at det hittil er 3572 skadde i volden i Kairo, ifølge AFP.

Han opplyser videre at departementet oppdaterer siste tall, og at dødstallene trolig vil stige.

– Totalt er dødstallet hittil oppe i 4500. Det pågår fortsatt telling og identifisering i tre moskeer, tre sykehus og to likhus, opplyser talsmann for Det muslimske brorskap, Gehad El-Haddad på sin twitter-side.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dagen derpå er det store ødeleggelser på Rabaa al-Adawiya-plassen i Kairo. (Foto: MAHMOUD KHALED/Afp)

Dagen derpå er det store ødeleggelser på Rabaa al-Adawiya-plassen i Kairo.

Foto: MAHMOUD KHALED/Afp

– Stengt grensen

Egyptiske myndigheter har stengt Rafah-grenseovergangen ved Gazastripen på ubestemt tid på grunn av sikkerhetshensyn, opplyser AFP.

Som den eneste overgangen til Gazastripen, står hundrevis av palestinske reisende fast på begge sider av grensen.

Det har vært store sprik i opplysninger fra myndighetene, brorskapets uttalelser og internasjonale nyhetsbyråer etter at politiet gikk til aksjon mot demonstrasjonsleiren til Morsi-tilhengere ved Rabaa al-Adawiya i Kairo onsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Et bilde av den avsatte presidenten Mohamed Morsi henger blant ruinene i protestleiren torsdag. (Foto: MAHMOUD KHALED/Afp)

Et bilde av den avsatte presidenten Mohamed Morsi henger blant ruinene i protestleiren torsdag.

Foto: MAHMOUD KHALED/Afp

Unntakstilstand

Volden har siden spredt seg til andre steder i Kairo og en rekke andre byer i Egypt, og ført til at myndighetene har erklært unntakstilstand.

Natt til onsdag trosset Morsi-tilhengere portforbudet og det kom til nye voldelige sammenstøt, skriver NTB.

Ifølge brorskapet var mange ute i gatene i Egypts nest største by Alexandria, og det var også sammenstøt der.

Landets midlertidige visepresident Mohamed ElBaradei gikk av som følge av volden onsdag.

Protester

Flere land protesterer mot de egyptiske sikkerhetsstyrkenes voldsbruk mot demonstranter i Kairo i går. USA vurderer å avlyse en militærøvelse som de etter planen skal ha sammen med Egypt til høsten.

USAs utenriksminister John Kerry sier at urolighetene er «et alvorlig tilbakeslag for det politiske forsoningsarbeidet i Egypt.»

– Dette er et avgjørende øyeblikk for alle egyptere. Veien mot vold fører bare til større ustabilitet, økonomisk katastrofe og lidelse, sier Kerry, ifølge AFP.

Norge stanser all eksport av militært materiell til Egypt. Danmark stanser alt samarbeid med den egyptiske regjeringen, og Ecuador kaller hjem sin ambassadør fra Kairo.

Ledere i Tyrkia, Frankrike og Tyskland har uttrykt bekymring over urolighetene i landet, og kaller Egypts ambassadør inn til møte for å drøfte situasjonen.

En mann går blant de døde i en moské i Kairo. (Foto: KHALED DESOUKI/Afp)

En mann går blant de døde i en moske i Kairo.

Foto: KHALED DESOUKI/Afp


World – Google News

About The Author

Number of Entries : 25

Leave a Comment

Scroll to top