Al-Qaida overrasket regjeringssoldater i Jemen – flere titalls drept – Aftenposten Reviewed by Momizat on . Den jemenittiske majoren Raed Mohammed Nasser opplyser til nyhetsbyrået AP at de koordinerte angrepene fant sted sør i landet. Han oppgir tallet på drepte til 3 Den jemenittiske majoren Raed Mohammed Nasser opplyser til nyhetsbyrået AP at de koordinerte angrepene fant sted sør i landet. Han oppgir tallet på drepte til 3 Rating:
You Are Here: Home » Utenriks » Al-Qaida overrasket regjeringssoldater i Jemen – flere titalls drept – Aftenposten

Al-Qaida overrasket regjeringssoldater i Jemen – flere titalls drept – Aftenposten

Al-Qaida overrasket regjeringssoldater i Jemen – flere titalls drept – Aftenposten

Den jemenittiske majoren Raed Mohammed Nasser opplyser til nyhetsbyrået AP at de koordinerte angrepene fant sted sør i landet. Han oppgir tallet på drepte til 38, men legger til at flere titalls andre er såret.

Nasser forteller at angrepene startet ved daggry fredag i den sørlige Shabwa-provinsen. Tåken lå tykk i morges, og Al-Qaida-medlemmene utnyttet dette til sin fordel og overrasket soldatene som sov på kasernene sine ved to militærbaser i provinsen.

Åtte Al-Qaida-medlemmer skal også ha mistet livet i kampene, sier den jemenittiske majoren.

To bilbomber

Nyhetsbyrået Reuters opererer med 30 drepte soldater. 20 skal ha blitt drept da to bilbomber eksploderte ved en militærleir ved byen Al-Nashama. Den første bilbomben gikk av da føreren sto ved porten av militærleiren, mens den andre bomben gikk i luften like etterpå. Den var gjemt inne i en bil som allerede hadde sluppet inn i leiren.

Ytterligere 10 soldater mistet livet da bevæpnede menn gikk til angrep på et militært hovedkvarteri byen Mayfaa. De skal deretter ha flyktet fra stedet i stjålne militærkjøretøyer, opplyser lokale øyenvitner.

Ifølge major Nasser pågår det fremdeles kamper ved en tredje militærleir der Al-Qaida-krigere skal ha detonert en bilbombe utenfor kasernene.

Lovløst område

Shabwa-provinsen er kjent som et lovløst, utilgjengelig område og har vært åsted for mange av kampene mellom ytterliggående islamister og regjeringsstyrker de siste årene.

Den lokale Al-Qaida-gruppen som har base i Jemen, er best kjent som Al-Qaida på Den arabiske halvøy. Gruppen har fått sterkt fotfeste i områder av Jemen som er utenfor myndighetenes kontroll, og USA regner den som en av verdens farligste terrorgrupper.

USA har flere ganger angrepet gruppen med førerløse fly, såkalte droner.

Styrket seg på kaoset

I forbindelse med kaoset som brøt ut i Jemen under den arabiske våren i 2011, benyttet ytterliggående islamister anledningen til å ta kontroll over enkelte byer og omegn sør i Jemen, skriver NTB. De ble drevet tilbake i fjor da jemenittiske styrker fikk hjelp av USA.

AQAP har de siste to årene drept flere titalls soldater og politifolk sør i Jemen, ofte ved bruk av bilbomber eller skyting fra ulike kjøretøy. 


World – Google News

About The Author

Number of Entries : 107

Leave a Comment

Scroll to top